Matrassen

De beste kwaliteit boxsprings, matrasssen en toppers vanuit eigen fabriek in Arnhem.


Matrassen

Toont alle 11 resultaten

Matrassen

Het belang van een goed matras

Nachtrust is belangrijk voor onze gezondheid. Een nieuw matras kopen zorgt voor een goede nachtrust. Het heeft direct invloed op je functioneren, stressniveau en lichamelijke gesteldheid. Genoeg slapen is daarom essentieel. Daarvoor heb je een goed matras nodig.

We brengen ongeveer een derde van ons leven in bed door. Een mens slaapt immers iedere nacht gemiddeld acht uur. Rugklachten, slapeloosheid, stress en pijn aan spieren kunnen allemaal een direct gevolg zijn van een slecht matras. Ga je dus een nieuw matras kopen? Neem dan de tijd om het beste matras voor jou te vinden.

Een matras kopen: hier moet je op letten

Het uitzoeken van een matras is iets om de tijd voor te nemen. Ieder mens heeft persoonlijke voorkeuren als het om comfort gaat. Een matras kopen is dan ook een persoonlijke keuze. Houd je bijvoorbeeld van een hard matras, of lig je liever zacht? Slaap je voornamelijk op je rug, of toch vaker op je zij? En deel je jouw bed, of slaap je meestal alleen? Dit zijn allemaal vragen waarop het antwoord van belang is in je keuze.

BedNL heeft daarom een breed assortiment aan matrassen. Niet omdat één matras beter is dan de ander, maar omdat ieder mens anders is. Wij willen voor ieder type slaper dan ook geschikte matrassen in het assortiment hebben. Daarom vind je bij ons niet alleen de klassieke pocketvering matrassen maar ook koudschuim matrassen en nog veel meer opties. Ons assortiment wordt bovendien alleen maar groter. Iedere slaper kan bij BedNL terecht, ook met specifieke wensen en voorkeuren.

De dikte van het matras is minstens zo belangrijk als het materiaal. Wanneer je een order plaatst bij BedNL dan maken wij alles op maat. Je kiest zelf van welk materiaal het matras is en met welke dikte. Ook produceren wij indien gewenst je bijpassende topper, boxspring en meer.

Matrassen van Nederlands fabricaat

Bij BedNL willen we garant staan voor kwaliteit. Dat doen we het beste door zoveel mogelijk van onze producten zelf te ontwikkelen. De matrassen van BedNL zijn daarom van Hollandse bodem. Met meer dan 25 jaar ervaring kun je er vanuit gaan dat je matras van BedNL van uitzonderlijke kwaliteit is. Omdat alles in huis geproduceerd wordt bij onze fabrieken in Nederland, is een matras van BedNL ook nog een klimaatvriendelijke keuze.

Elke order is uniek. Een matras kopen bij BedNL? Dat betekent dat we speciaal voor jou aan de slag gaan. Alle matrassen en toppers worden gemaakt van hoogwaardig schuim dat wij intern op maat snijden, naar jouw wens. Pocketvering matrassen produceren we ook zelf met de meest hoogwaardige pocketveren op de markt. Matrassen en toppers zijn bovendien allemaal voorzien van een anti-sliplaag waardoor ze niet schuiven gedurende de nacht.

Veelgestelde vragen over Boxsprings

Ieder matras is anders en geschikt voor een ander type slaper. Ontdekken welk type slaper jij bent, is een goede eerste stap. Met name je slaappositie speelt hierin een rol, oftewel hoe je ligt gedurende de nacht. Hierop kun je de keuze voor je matras aanpassen. Persoonlijke voorkeuren spelen natuurlijk ook mee.

Al tientallen jaren is één van onze populairste matrassen het pocketvering matras. Dit type maken we bij BedNL met de meest hoogwaardige pocketveren. We hebben eigen machines waarmee zelfs de witte tijken in huis geproduceerd worden.

Je kunt ook kiezen voor een matras van koudschuim. Dit materiaal is vaak dunner en zachter dan pocketvering. Het ademt bovendien zeer goed. Daarmee is dit onder andere een geschikt matras voor wie het snel warm heeft gedurende de nacht.

Een andere optie is een matras kopen met traagschuim. Dit materiaal is ook wel bekend als memory foam. Het materiaal reageert op lichaamswarmte. Wanneer het matras is opgewarmd, vormt het naar de contouren van je lichaam. Zo past het zich perfect aan op jouw lichaam. Drukpunten in je heup of rug zijn verleden tijd.

Heb je speciale wensen als het je matras betreft, zoals een extra hoog matras of een waterafstotende hoes? Dat en meer kunnen we bij BedNL zonder moeite voor je realiseren.

Matrassen zijn van groot belang voor je nachtrust. Je wil dus graag het beste matras voor jouw lichaam uitzoeken. Maar hoe doe je zoiets?

Je slaaphouding is veruit het belangrijkste hierin. Slaap je op je zij? Dan is het goed een matras te kopen waar je heupen en schouders goed in weg kunnen zakken. Slaap je juist graag op je rug? Dan is een steviger matras verstandig, zodat je geen kromme rug krijgt.

De hardheid of zachtheid van je matras is ook belangrijk. Dit is meer een persoonlijke keuze dan iets anders. Bij BedNL stel je jouw matras volledig zelf samen en is het dus helemaal naar je eigen wens. Ben je toch niet tevreden? Dan kun je matrassen altijd retourneren.

Houd tot slot rekening met de afmetingen. Bij BedNL kun je kiezen uit tientallen afmetingen, dus ook afwijkende maten die niet standaard zijn.

Heb je rugklachten en wil je dat het matras helpt de pijn te verlichten? Een van de beste materialen voor mensen met rugklachten is traagschuim. Doordat het materiaal zich aanpast aan je lichaam ontstaan er geen pijnlijke drukpunten. Je krijgt op elk lichaamsdeel precies de juiste ondersteuning.

Er heerst een misvatting dat een hard matras het beste is om rugklachten te voorkomen. Dit is niet altijd het geval. Met name bij rugklachten in de onderrug kun je beter een matras kopen dat gemiddeld hard is. Een te hard matras creëert een holte in de onderrug waardoor de klachten verergeren.

Veel reguliere matrassen die niet op maat worden gemaakt, zijn al na enkele jaren aan vervanging toe. Ze gaan maximaal vijf jaar mee voor ze niet meer genoeg ondersteuning bieden.

De matrassen van BedNL worden met jarenlange expertise en vakmanschap ontworpen en geproduceerd. Je kunt er dus vanuit gaan dat je matras van BedNL tot wel tien jaar meegaat. Een matras geregeld luchten en indien mogelijk omdraaien kan de levensduur nog meer verlengen.