Antislip bij een boxspring

Antislip

Hoe zorg je ervoor dat de matrassen op zijn plek blijven liggen? Dat je niet ‘s ochtends eerst de matrassen iets terug moet duwen of dat je ‘s nachts een ruimte tussen de matrassen voelt. Voor dit soort problemen is antislip de juiste oplossing. Dit zit standaard bij ons op de boxen en gestoffeerde matrassen bij aanschaf van een nieuwe boxspring 
anti slip

Verschuiven

Zoals al eerder benoemd gaat antislip het verschuiven van de matrassen tegen. Niet alleen hebben onze onderboxen van een boxspring een antisliplaag, ook de gestoffeerde matrassen hebben deze laag. Dit zorgt voor een extra garantie dat het weinig tot niet kan schuiven. Bij de gestoffeerde matrassen hebben zowel de bovenkant als de onderkant antislip. Hierdoor kunnen de matrassen prima omgedraaid worden en eventueel gewisseld worden (mits het dezelfde hardheid betreft). Dit zorgt niet alleen voor de beste ondersteuning, maar het gaat ook kuilvorming tegen. 

matras antislip blog

Vormen van een spleet

De antisliplaag die op de onderboxen en de gestoffeerde matrassen zit zorgt ervoor dat er geen aanwezige spleet wordt gevormd tussen de matrassen. Dit komt mede doordat de matrassen niet tot nauwelijks kunnen schuiven. Wanneer er op de gestoffeerde matrassen een topper ligt voel je nog minder dat het er een kleine ruimte zit tussen de twee matrassen. 

Let op: dit is alleen het geval bij boxsprings met gestoffeerde matrassen. Wanneer er witte matrassen op de onderboxen liggen, hebben alleen de onderboxen antislip. Dit zorgt ervoor dat de matrassen minder kunnen schuiven, maar geeft wel minder zekerheid. Om de spleet minder te voelen zou er een topper op kunnen komen. Echter is dit qua ondersteuning niet zo zeer nodig, tenzij het ligcomfort zachter mag.