stoffencollectie

Stoffencollectie

Stoffen en kleuren

Het oog wilt ook wat en met die reden hebben wij drie verschillende stoffen in onze stoffencollectie zitten met ieder vier verschillende kleuren. Zo heb je de stof Cover, Inari en een lederlook genaamd Madryt. Alle drie de stoffen hebben een ander soort uitstraling, manier van weven en zijn in verschillende tinten te verkrijgen.

Cover

Een fijn geweven stof die erg zacht en fijn aanvoelt, dat is Cover. Doordat het fijn geweven is, oog het rustig in de slaapkamer. Alle kleuren zijn gemêleerd. Dit houdt in dat er een combinatie van verschillende kleuren te zien is. Hierdoor is het geheel minder effen en doet het wat minder strak aan. 

Cover is de meest fijn geweven stof uit onze stoffencollectie.

Inari

Deze stof is grof geweven. Hiermee bedoelen we dat je de structuur van de stof beter ziet. Het geheel wordt hierdoor wat stoerder, maar doordat de kleuren gemêleerd zijn oogt het ook wat minder vlak. De kleuren doen allen warm aan.

Inari is een stoere toevoeging aan onze stoffencollectie.

Madryt

Onze enige maar prachtige kunstleder genaamd Madryt. Wanneer je van een strakke en luxe uitstraling houdt, is deze lederlook uitermate geschikt. De lichte structuur die erin verwerkt zit laat het op leder lijken. In tegenstelling tot de andere twee stoffen is deze lederlook niet gemêleerd en dus effen. Wel is het patroon zichtbaar.

Madryt is onze enige lederlook in de stoffencollectie.

Eigen stof

Doordat wij alles in onze eigen fabriek produceren, is er ook de mogelijkheid om een eigen stof aan te leveren. 

Dit houdt in dat je niet een stof kiest uit onze stoffencollectie, maar er zelf een aanlevert. Geef bij de bestelling in de opmerkingen aan dat het om een eigen stof gaat of neem even contact met ons op. Wij zullen dan overleggen wat de prijs zal worden en verdere instructies geven over hoe nu verder. Zo zullen wij aangeven hoeveel meter stof wij nodig zullen hebben en een einddatum afspreken betreft wanneer wij de stof zullen ontvangen.

Een bezoek brengen aan de fabriek of een rondleiding krijgen kan en mag uiteraard altijd.

Zo heb je niet alleen een mooi en eigentijds ontwerp betreft de boxspring, maar ook het uiterlijk wat je zelf voor ogen hebt en wilt. Plus het is een unique ontwerp, want hoeveel mensen zullen exact dezelfde uitvoering in de slaapkamer hebben staan?!

Boxspring

Onze vier verschillende modellen op één pagina.

100% Ambacht

In de fabriek hebben wij een atelier. Hier wordt alles met en rondom de stoffen gedaan. Denk aan het verzamelen van de rollen, het knippen van de juiste vormen en afmetingen, maar ook het afstikken en aan elkaar naaien.

Wanneer er een bestelling binnenkomt, wordt de juiste rol stof gepakt. De (in dit geval) mannen tekenen de juiste afmetingen op de stof plus de vormen die zij nodig hebben. Ook tekenen zij gelijk de juiste aantallen. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat het knippen in één keer gedaan kan worden en er niet opnieuw een aantal meter van de rol gehaald hoeft te worden.

Daarna wordt de schaar erbij gepakt. Ze zijn ondertussen zo op elkaar ingewerkt, dat het heel soepel en vloeiend verloopt. Niemand staat in de weg en zonder woorden weten ze beide precies wat er gedaan moet worden en hoe.

Wanneer alles is geknipt wordt het verzameld en met de juiste stickers klaargelegd voor de volgende afdeling. Zij gaan namelijk met de naaimachines aan de slag.

Op dit moment bestaat de bekleding nog uit losse vormen die samen één geheel moeten gaan vormen. Soms krijgen ze van de andere afdelingen wat ze nodig hebben, bijvoorbeeld de tijk. Onze heren en dame zorgen ervoor dat alles mooi aan elkaar komt te zitten en netjes wordt afgewerkt. Dit geldt zowel voor de stoffering van de hoofd- en voetborden, als voor de gestoffeerde matrassen.