voordelen elektrische box blog

Voordelen elektrisch verstelbare boxspring

Elektrisch verstelbare boxspring

Boxsprings zijn er in allerlei verschillende maten en soorten. Zo heb je de vlakke boxspring, handverstelbare boxspring en elektrische verstelbare boxspring. Maar ook hier kan een verschil in zitten. Er zijn modellen waarbij je het hoofd- en voeteneind apart kan verstellen, maar ook modellen waarbij dit alleen tegelijk kan.

Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een elektrisch verstelbare boxspring? Daarover lees je meer.

Ontspanning

Het belangrijkste wat het lichaam moet doen terwijl wij slapen: ontspannen en opladen. En dan niet alleen de soort ontspanning bij het lezen van een boek in bed. Juist de ontspanning van het lichaam. Want wist je dat je lichaam volledig ontspant wanneer je het hoofd- en voeteneind iets omhoog laat komen? Op deze manier wordt er namelijk voor tractie gezorgd in de ruggenwervel. Deze tractie zorgt ervoor dat de spieren volledig ontlast worden en het lichaam dus volledig kan ontspannen.

Alleen het hoofdeind iets verstellen kan ook voor meer ontspanning zorgen. Denk aan wanneer je tv gaat kijken in bed of een boek gaat lezen. Of nog even een level halen van dat spelletje op je telefoon. 

In het algemeen wordt er aangeraden altijd te slapen met het voeteneind iets omhoog (wanneer dit kan). Hierdoor krijg je een optimale ondersteuning in de benen en onderrug.

Elektrische boxspring Rivier

Enthousiast geworden over de elektrisch verstelbare boxspring? Kijk dan eens bij ons model genaamd Rivier voor alle mogelijkheden!

Gezondheidsklachten

Maar het kan ook bijdrage aan de vermindering van gezondheidsklachten. Wanneer er ademhalingsproblemen, maagproblemen, oprispingen zijn of je hebt last van brandend maagzuur, helpt het om het hoofdeind iets omhoog te zetten. Maar ook wanneer je verkouden bent geeft het je meer lucht. Des te platter je ligt, des te meer klachten je kunt krijgen/ontwikkelen. Het verstellen van het hoofdeind hoeft ook niet veel te zijn. 5 cm is voldoende. Op deze manier belemmer je namelijk niet je natuurlijke slaaphouding.

Na een flinke dag lopen of pijnlijke benen/voeten kan het ook helpen je voeteneind iets omhoog te zetten. Denk ook hierbij aan ongeveer 5 cm. Op deze manier ontlast je de spieren en zorg je voor een betere doorbloeding in de benen. 

Opstaan

Wanneer we ouder worden, kan opstaan een dingetje worden. De één doet het zonder moeite, maar de ander moet er toch meer moeite voor doen dan voorheen. 

Nu scheelt het al wel dat de boxsprings hoog zijn. Dit maakt de -in en uitstap al gemakkelijker. Maar je moet alsnog zelf overeind komen.

Bij het laatst genoemde kan het elektrisch verstelbare onderdeel goed te pas komen. Wanneer je namelijk het hoofdeind langzaam omhoog laat komen, hoef jij zelf niet meer overeind te komen. Dit doet het bed voor jou. 

Andersom geldt hetzelfde. Wanneer het lastig wordt om jezelf rustig in bed te laten zakken kan ook hierbij een elektrisch verstelbare boxspring helpen. Zet de boxspring eerst in de gewenste stand, ga daarna rustig zitten en draai de benen op de boxspring. Leun vervolgens rustig naar achter en laad het hoofdeind rustig zakken. Op deze manier kost het jou geen inspanning.

opstaan klachten