hoofdborden

Elektrisch verstelbare boxspring

Wat zijn de mogelijkheden?

Een elektrisch verstelbare boxspring. Vaak wordt het als een luxe gezien, maar dat valt eigenlijk wel mee. Oké, het bedrag onderaan de streep is hoger, maar je krijgt er ook onwijs veel voor terug. Het is niet alleen handig voor wanneer je tv wilt kijken (dit wordt vaak als eerste genoemd), maar het kan ook helpen om je lichaam te ontzien van klachten en spanning bijvoorbeeld. Op deze pagina worden verschillende voorbeelden genoemd, uitgelegd en soms nog versterkt door een foto. Zo krijg je een goed beeld waarom een elektrisch verstelbare boxspring eigenlijk een zeer goede optie is om te nemen.

Omschrijving elektrisch verstelbaar model Rivier

Alle kenmerken op een rij

  • Lighoogte van 59 of 64 cm (afhankelijk van soort topper).
  • Onderboxen van 20 cm hoog.
  • Stevig gestoffeerde 7-zone pocketveer matrassen van 20 cm hoog.
  • Micropocketveer matrassen is optioneel (adviseren wij bij 90 kg+ of wanneer je van extra stevig comfort houdt).
  • Zowel de onderboxen als gestoffeerde matrassen zijn voorzien van antislip.
  • Standaard HR35 topper (ander soort topper optioneel).
  • Keuze uit 8 verschillende hoofdborden.
  • Keuze uit 12 verschillende kleuren (waarvan 8 meubelstoffen en 4 lederlook).
elektrische-boxspring

De voordelen van een elektrisch verstelbare boxspring

1. Verminderd de gezondheidsklachten

Een elektrische boxspring kan bijdrage aan de vermindering van gezondheidsklachten. Wanneer er ademhalingsproblemen, maagproblemen of oprispingen zijn helpt het om het hoofdeind iets omhoog te zetten. Maar ook wanneer je verkouden bent helpt het je om vrijer te ademen. Het geeft je meer lucht. Het verstellen van het hoofdeind hoeft niet veel te zijn. Circa 5 cm is voldoende. Op deze manier belemmer je niet je natuurlijke slaaphouding.

Na een flinke dag lopen of pijnlijke benen/voeten kan het ook helpen je voeteneind iets omhoog te zetten. Denk ook hierbij aan ongeveer 5 cm. Op deze manier ontlast je de spieren en zorg je voor een betere doorbloeding in de benen. Wanneer je met een regelmaat last hebt van kramp in de benen of kuiten, is het ook aan te raden het voeteneind iets omhoog te zetten.

2. Betere ontspanning

Het belangrijkste wat het lichaam moet doen tijdens de nachtrust is ontspannen en opladen. En dan niet alleen de soort ontspanning bij het lezen van een boek in bed, maar juist de ontspanning van het lichaam.

Want wist je dat je lichaam volledig ontspant wanneer je het hoofd- en voeteneind iets omhoog laat komen? Op deze manier wordt er voor tractie gezorgd in de ruggenwervel. Deze tractie zorgt ervoor dat de spieren volledig ontlast worden en het lichaam zich volledig kan ontspannen.

Alleen het hoofdeind iets verstellen kan ook voor meer ontspanning zorgen. Denk aan wanneer je tv gaat kijken in bed (dit wordt echter niet aangeraden om te doen voordat je gaat slapen) of een boek gaat lezen. Over het algemeen wordt er aangeraden altijd te slapen met het voeteneind iets omhoog (wanneer dit kan). Hierdoor krijg je een optimale ondersteuning in de benen en onderrug.

3. Opstaan wordt makkelijker

Wanneer je overeind moet komen kan het elektrisch verstelbare onderdeel goed te pas komen. Wanneer je namelijk het hoofdeind langzaam omhoog laat komen, helpt de boxspring je al. 

Andersom geldt hetzelfde: wanneer het lastig wordt om jezelf rustig in bed te laten zakken kan ook hierbij een elektrisch verstelbare boxspring helpen. Zet de boxspring eerst in de gewenste stand, ga daarna rustig zitten en draai de benen op de boxspring. Ontspan vervolgens je lichaam en laat het hoofdeind rustig zakken. Op deze manier kost het jou geen inspanning.