Zorgmatrassen

Een matras met een waterdichte hoes  

Opzoek naar een zorgmatras? BedNL is een Nederlandse fabrikant en maakt de beste kwaliteit zorgmatrassen in alle gewenste formaten. Een zorgmatras is ideaal voor wanneer je opzoek bent naar comfort, maar niet wilt dat er urine, vocht of zweet doorgelaten wordt.  Dit soort matrassen worden vaak gebruikt in ziekenhuizen, verpleeghuizen of door de thuiszorg. Dit type matras is een hulpmiddel voor mensen die last hebben van incontinentie, bedplassen of nachtzweten. De hoes is makkelijker afritswaar en wasbaar. Ook zorgt de PU hoes ervoor dat er geen huismijt kan nestelen.

De verschillende soorten zorgmatrassen

Goed comfort met een waterafstotende hoes

Ben jij opzoek naar een matras die goed comfort biedt en geen urine, vocht of zweet doorlaat? Dan is dit zorgmatras een goede keuze. Op dit moment zijn er twee verschillende soorten verkrijgbaar. Zorgmatras Zwolle bestaat uit volledig koudschuim met een waterafstotende hoes daaromheen. Zorgmatras Zwolle Extra bestaat uit traagschuim met een afdeklaag van koudschuim en een waterafstotende hoes daaromheen. 

zorgmatrassen

Zorgmatras kopen, waar moet je op letten?

Dit is een vraag die meerdere malen gesteld wordt en ook niet gek is om te vragen. De volgende punten zijn van belang wanneer je een zorgmatras koopt:

1. Goede ondersteuning van het lichaam

Ongeacht welke hoes er om het zorgmatras heen zit, je lichaam heeft een goede ondersteuning nodig. Het kan zo zijn dat je langer doorbrengt op het matras dan gemiddeld. Mocht dit zo zijn, dan adviseren wij ons zorgmatras met een combinatie van koudschuim en traagschuim. Dit omdat traagschuim een drukverlagende werking heeft en hierdoor meer zal mee vormen met het lichaam dan dat koudschuim doet. Wil je wel een goede ondersteuning, maar mag het net wat steviger zijn? Dan hebben wij een zorgmatras bestaande uit alleen koudschuim

2. Waterdichte, afritsbare en wasbare hoes

Dit maakt het verschil tussen een matras en een zorgmatras: de hoes. Deze moet waterdicht zijn, zodat er geen urine, vocht of zweet bij de kern van het matras kan komen. Ook is het erg belangrijk dat de hoes volledig afritsbaar is, waardoor het ook gewassen kan worden.